Breda Barst 2017

Vrijwilligers

Iedereen kan op Breda Barst zonder een kaartje te kopen genieten van een tof festival. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers, een hoop lol en hard werken, zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen! 

Wat hebben wij jou te bieden?
Een blik achter de schermen van het grootste gratis popfestival in West-Brabant! Leuke werkervaring (of maatschappelijke stageplaats) toch? Tussen je werkzaamheden door kun je backstage terecht voor iets te eten en drinken. En werk je de hele dag? Dan regelen we ook nog een warme maaltijd voor je. Ook krijg je van ons het unieke Breda Barst crew-shirt en is er speciaal voor jou het vrijwilligersfeest eind september.

Wat verwachten wij van jou?
We rekenen op je vrolijkheid en inzet om er samen vijf mooie dagen van te maken. Maar, vrijwillig is niet vrijblijvend. We gaan ervan uit dat we op elkaar kunnen rekenen en allemaal onze afspraken nakomen.

Wat kun je als vrijwilliger doen op Breda Barst?

  • Opbouwen en afbreken (zware en lichte taken)
  • Barpersoneel
  • Bonnenverkoop
  • Stagehand (enkel indien ervaring)
  • Artiestenbegeleiding
  • Festivalondersteuning
  • Festivalpromotie

Je krijgt van ons vooraf uitgebreid uitleg over je taak en tijdens het festival kan je rekenen op steun en begeleiding van je collega’s. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@bredabarst.nl.

Aanmeldformulier vrijwilligers

Hieronder kun je aangeven wat je graag zou willen doen, je mag je voor meerdere activiteiten opgeven (graag zelfs!).

Elk jaar doen we ontzettend ons best om iedereen een toffe plek te geven tijdens het festival. Aangezien we helaas maar vier plaatsen hebben bij de toiletten, zullen we de meesten van jullie (in overleg) ergens anders in moeten delen ;-).


Persoonlijke gegevens

Vul hier je basisgegevens in, zodat wij contact met je kunnen opnemen. Je gegevens zullen alleen voor Breda Barst doeleinden worden gebruikt en dus niet gedeeld worden met derden.


Opbouwen en afbreken

Breda Barst moet in een recordtijd worden opgebouwd en afgebroken, dus we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Er zijn zwaardere en lichtere taken, dus ook als je geen bodybuilder bent komt je hulp zeker van pas. Hoe meer hulp we hebben, hoe makkelijker het gaat. Er is meer dan genoeg te doen!

Opbouwen

Do 14 September 09.00-18.00u
Vr 15 September 09.00-18.00u
Za 16 September 09.00-13.30u

Afbreken

Zo 17 September 23.30-02.00u
Ma 18 September 09.00-18.00u

Bardienst

Tijdens het festival hebben we de meeste mensen nodig voor de bemanning van de bars. Ben jij 18 jaar of ouder, een harde, betrouwbare werker en lijkt het je leuk om Breda Barst een keer van de andere kant mee te maken, geef je dan nu op!

Geen voorkeur bar
Bar Hoofdpodium / Amstelpodium
Bar Spaanse Kraag
Bar Suikerbeat
Wijnbar / Speciaalbierbar
Za 16 September 14.00-19.00u
Za 16 september 19.00-01.00u
Zo 17 september 12.30-18.30u
Zo 17 September 18.30-00.00u
Ja, ik heb tapervaring!
               (Je kan echt vloeiend tappen)

Bonnenverkoop

Het festival begint bij jou en de bezoekers zullen voor je in de rij staan om hun consumptiebonnen te kopen. Met jouw vriendelijke en nauwkeurige houding en een beetje stressbestendigheid laat jij onze kassa rollen!

Je zit altijd met meerdere mensen samen bij de bonnenverkoop, dus geef je op met een vriend of vriendin, dat is zeker zo gezellig. Ervaring is niet nodig, je krijgt van ons een duidelijke uitleg voor je begint.

Denk er wel aan dat voor en na je shift je kassa wordt geteld, hierdoor moet je op een half uur extra tijd voor en na je dienst rekenen.

Za 16 sept verschillende shifts* tussen 14.30 - 00.00u
Zo 17 sept verschillende shifts* tussen 13.00 - 23.00u
    
* shift duurt max 4,5u

Stagehand (enkel indien ervaring)

Dit zijn de werkzaamheden op het podium om de optredens van onze artiesten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ervaring is voor deze taken wel vereist. Ook is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen (schoenen met harde neuzen), dus geef door of je deze in je bezit hebt.

Za 16 sept 13.00-18.30u
Za 16 sept 18.30-01.00u
Zo 17 sept 11.30-16.00u
Zo 17 sept 16.00-19.30u
Zo 17 sept 19.30-00.00u
Ben je in het bezit van veiligheidsschoenen?
Ja Nee
Zo niet, wat is je schoenmaat?

Artiestenbegeleiding

Jij zorgt er samen met de coördinator artiestenbegeleiding voor dat onze artiesten backstage goed worden ontvangen en verzorgd. We hebben maar enkele mensen nodig voor deze functie, Werktijden worden in overleg met de coördinator afgesproken. We vinden het fijn als je bij opmerkingen even je ervaring vermeldt.

Za 16 sept
Zo 17 sept

Festivalondersteuning

In deze functie zorg je ervoor dat het festival soepel verloopt en het publiek kan genieten van de sfeer en de muziek. Er moet enorm veel gebeuren, van het bijhouden van het terrein tot het begeleiden van kinderactiviteiten, het wegbrengen en ophalen van de spullen van de artiesten, het bewaken van de ingangen of verschillende klusjes backstage. Het is vaak rennen of stilstaan. Voor een aantal van deze werkzaamheden is het handig als je stevige schoenen draagt. De diensttijden van sommige taken kunnen afwijken van die op het formulier.

Za 16 sept 13.00-19.00u
Za 16 sept 19.00-01.00u
Zo 17 sept 12.30-16.00u
Zo 17 sept 16.00-19.30u
Zo 17 sept 19.30-00.00u
Ik wil kinderactiveiten begeleiden
Ja Nee

Festivalpromotie

Voorafgaand aan het festival moeten er posters en flyers worden verspreid. Ook willen we iedereen graag laten weten dat je vriend kan worden van Breda Barst. Want tijdens het festival willen we zoveel mogelijk mensen het park in krijgen. Ben jij enthousiast en vind je het leuk om mensen aan te spreken, dan is deze taak je op het lijf geschreven!

Vooraf
Za 16 sept
Zo 17 sept

Wat we verder nog graag van je willen weten

BHV?
EHBO?
Sociale hygiëne?
Heftruckrijbewijs? (Let op, het gaat hier om een grote manitou!)