VRIJWILLIGERS

Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Iedereen kan op Breda Barst zonder een kaartje te kopen genieten van een tof festival. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers, een hoop lol en hard werken, zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen!

Wat hebben wij jou te bieden?

Een blik achter de schermen van het grootste gratis popfestival in West-Brabant! Leuke werkervaring (of maatschappelijke stageplaats) toch? Tussen je werkzaamheden door kun je backstage terecht voor iets te eten en drinken. En werk je de hele dag? Dan regelen we ook nog een warme maaltijd voor je. Ook krijg je van ons het unieke Breda Barst crew-shirt en is er speciaal voor jou het vrijwilligersfeest eind september.

Wat verwachten wij van jou?

We rekenen op je vrolijkheid en inzet om er samen vijf mooie dagen van te maken. Maar, vrijwillig is niet vrijblijvend. We gaan ervan uit dat we op elkaar kunnen rekenen en allemaal onze afspraken nakomen.

Wat kun je als vrijwilliger doen op Breda Barst?

  • Opbouwen en afbreken (zware en lichte taken)
  • Barpersoneel
  • Bonnenverkoop
  • Stagehand (enkel indien ervaring)
  • Artiestenbegeleiding
  • Festivalondersteuning
  • Festivalpromotie

Je krijgt van ons vooraf uitgebreid uitleg over je taak en tijdens het festival kan je rekenen op steun en begeleiding van je collega’s. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@bredabarst.nl.

Aanmeldformulier vrijwilligers

Hieronder kun je aangeven wat je graag zou willen doen, je mag je voor meerdere activiteiten opgeven (graag zelfs!). Elk jaar doen we ontzettend ons best om iedereen een toffe plek te geven tijdens het festival. Aangezien we helaas maar vier plaatsen hebben bij de toiletten, zullen we de meesten van jullie (in overleg) ergens anders in moeten delen 😉

 Voornaam* Straat + huisnummer* Mobiel nummer* Geboortedatum* Geslacht*


Breda Barst moet in een recordtijd worden opgebouwd en afgebroken. Er zijn zwaardere en lichtere taken, dus ook als je geen bodybuilder bent komt je hulp zeker van pas. Je kunt meerdere opties aanvinken.

Opbouwen


Ben jij 18 jaar of ouder en wil je Breda Barst een keer van de andere kant meemaken? Geef je dan nu op! Je kunt meerdere opties aanvinken.


Ik heb tapervaring (vloeiend tappen)
Je zit altijd met meerdere mensen samen bij de bonnenverkoop, dus geef je eventueel op met een vriend of vriendin. Een shift duurt maximaal 4,5 uur. Voor en na je shift wordt je kassa geteld, hierdoor moet je op een half uur extra tijd voor en na je dienst rekenen.
Dit zijn de werkzaamheden op het podium om de optredens van onze artiesten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ervaring is voor deze taken wel vereist. Ook is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen, dus geef door of je deze in je bezit hebt.


Jij zorgt er samen met de coördinator artiestenbegeleiding voor dat onze artiesten backstage goed worden ontvangen en verzorgd. We hebben maar enkele mensen nodig voor deze functie, Werktijden worden in overleg met de coördinator afgesproken. We vinden het fijn als je bij opmerkingen even je ervaring vermeldt.


Er moet enorm veel gebeuren, van het bijhouden van het terrein tot het begeleiden van kinderactiviteiten, het wegbrengen en ophalen van de spullen van de artiesten, het bewaken van de ingangen of verschillende klusjes backstage. Het is vaak rennen of stilstaan. De diensttijden van sommige taken kunnen afwijken van die op het formulier.


Voorafgaand aan het festival moeten er posters en flyers worden verspreid. Ook willen we iedereen graag laten weten dat je vriend kan worden van Breda Barst. Ben jij enthousiast en vind je het leuk om mensen aan te spreken, dan is deze taak je op het lijf geschreven!Wat voor studie / werk doe je? Wil je je maatschappelijke stage bij ons doen? Heb je ervaring met poidumtechniek? Heb je speciale eet- of dieetwensen?

Woon je niet in de buurt en wil je graag blijven overnachten, laat het ons even weten dan proberen wij iets voor je te regelen. Heb je nog overige verzoeken, vragen, opmerkingen of andere dingen waar we wellicht rekening mee kunnen houden?