TOEGANKELIJKHEID

Wil je ons festival bezoeken maar heb je een beperking? Geen probleem! We hebben verschillende maatregelen voor je getroffen. En heb je vragen of heb je assistentie nodig tijdens je bezoek? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met Marlous.

Breda Barst heeft dit jaar toegankelijkheid als 1 van haar speerpunten opgenomen: we gunnen iedereen een tof festival. Daarom zijn gaan samenwerken met de mannen van Breda Gelijk en andere ervaringsdeskundigen. Samen hebben we een aantal aandachtspunten voor deze editie geformuleerd.

Bereikbaarheid

Auto: Op enkele plaatsen rondom het het Valkenberg Park zijn parkeerplaatsen voor minder validen. Deze staan aangegeven op de website van de gemeente Breda. Het Kasteelplein, de Willemstraat, de Boschstraat en parking Vlaszak zijn het dichtste bij Breda Barst. Mocht het daar niet lukken is het Chasseveld ook een optie.

Openbaar vervoer: Het valkenberg is op steenworp van het Centraal Station Breda. Meer info over Cs Breda en de toegankelijkheid vind je hier. Bekijk ook meteen even het evenementenretourtje!

Mobiliteit ter plekke

Het Valkenberg Park bestaat voornamelijk uit gras en verharde paden. Wij zorgen voor extra vlonders op strategische plekken om de bereikbaarheid van de verschillende podia en andere voorzieningen gemakkelijker te maken. Bij de bonnenverkoop kun je draadloos pinnen, de barren hebben een aanpassing, zodat rolstoelgebruikers zelf hun biertjes kunnen pakken en bij de foudcourt staan enkele tafels waar een rolstoel aangeschoven kan worden.

We hebben ook de kabelgoten tussen de podia en geluidsinstallatie aangepast. Deze bleken erg hoog voor rolstoelgebruikers, maar onze decorbouwers hebben hier een oplossing voor bedacht. Ook zijn er twee invalidetoiletten. Dit jaar hebben we voor het eerst kunnen zorgen voor een mivadeck, een verhoogd platform tussen de 2 grote podia in. Dit dankzij de inzet van Breda Gelijk. Voor vragen of ondersteuning van een vrijwilliger kan je terecht bij de infobalie!

Hulphonden

ADL-, epilepsie- en PTSS-hulphonden zijn overal toegestaan.

Informeer ons

100% toegankelijkheid kunnen we niet garanderen, maar we willen daar wel graag zo dicht mogelijk bij in de buurt komen. Heb je tips? Laat het ons weten. Samen komen we een heel eind!