MINIBARST

Minibarst is een festival binnen ons Breda Barst terrein, maar dan alleen voor kinderen. Ook de allerkleinste bezoekers mogen wat ons betreft al proeven aan hoe leuk een festival kan zijn. Maar dat moet natuurlijk wel gebeuren in hun eigen belevingswereld. Een heuse kinderprogrammering dus, inclusief theater, hoelahoep-workshops en limonade. Een kind kan de was doen.

Zeezelaar is een combinatie van een zeehond, een ezel en een adelaar. Zeezelaar maakt kunst met kinderen. Op Breda Barst bouwen we samen een stevige roversburcht, vlammende vuurvogel of walvis op ware grootte. Met natuurlijk en gerecycled materiaal. We maken met z’n allen één kunstwerk, want kinderen zijn kunstenaars!

Joepie, goed nieuws! Er komen twee oude bekenden terug. Zo kun je weer rondjes draaien tot je duizelig bent in de zweefmolen en ook het springkussen van Crossjumps is er weer.

De Man van Steen (met het hart van goud) helpt papa’s en mama’s om samen met hun kind een beeldhouwwerkje te maken. Er ontstaat altijd iets waar jullie trots op zijn, maar het leukste is toch echt om samen te raspen, vijlen en te polijsten.

‘Maestro, Muziek!’ Tijl Damen heeft zijn hele muzikale hebben en houwen meegenomen en is vastbesloten alle instrumenten in één voorstelling te proppen. Dat lukt niet zonder de hulp van het publiek!

Op naar het CirKus! Wapama leert je balanceren en jongleren. Heb je een truc onder controle? Dan ga je meteen op ontdekking hoe je ‘m samen met een ander kunt vergroten of vervormen. Acrobatiek, hula hoops, loopkoord, loopbal, tonnen, stelten, jongleren, cabolo en ga zo maar door.

Ook de Nieuwe Veste is vertegenwoordigd: Yannick Huybrechts geeft een breakdance workshop en Deborah Jacobs maakt muziek voor alle leeftijden, voor en met kinderen! Tijdens Mini Barst kunnen kinderen muziek maken in ‘Een Rondje Spelen’ en met de boembuizen van de Nieuwe Veste.