Breda Barst 2017

Vacature projectmedewerker duurzaamheid Breda Barst

21 nov 2016

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten passeerden de revue de afgelopen jaren. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen.

Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de muziek of de gezelligheid naar dit altijd sfeervolle, gratis toegankelijke festival komt. Het vindt jaarlijks plaats in het derde weekend van september.

Breda Barst wordt beschouwd als een duurzaam, groen evenement, echter dat staat in de kinderschoenen en de intentie is om hier de komende jaren aandacht aan te geven en extra stappen te maken in de goede richting.

Functieomschrijving
Als projectmedewerker duurzaamheid richt je je op een nieuw nog op te zetten project met enkele collega’s. Samen met een nog op te richten team onderzoek de mogelijkheden en werk je deze uit om Breda Barst in de komende jaren duurzamer te maken:

  • Het samenstellen van een selectieve agenda met uit te werken punten t.b.v. het project;
  • Het uitwerken van deze punten. Denk hierbij aan b.v. een op te zetten stroomplan, plan voor afvalscheiding en –verwerking, hoe krijgen we minder afval, fair trade en groene producten etc. en kunnen de partijen waar we nu mee werken hieraan voldoen;
  • Het zoeken naar nieuwe gesprekspartners t.b.v. het project en het onderhouden en opstarten van gesprekken met o.a. gemeente Breda, Energiek Breda, Stimular;
  • Intern schakelen met bestuur en productiebedrijf naar o.a. haalbaarheid, kosten etc.;
  • Verbindingen leggen tussen lokale ondernemers en partijen (en reeds bestaande partners) van Breda Barst;

Beschikbaarheid
Breda Barst is een vrijwilligersorganisatie. Door de week studeren / werken we allemaal. Het komt dus met name op avonden (en weekenden) aan. Je werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf heden t/m Breda Barst.

Profiel
We zoeken enkele enthousiaste projectmedewerkers met uitstekende sociale vaardigheden. Je werkt zelfstandig en in teamverband en je hebt een pro-actieve houding. Je werkt graag samen en overlegt met je collega's over het project. Je bent betrokken en ambitieus en je komt je afspraken na. Ervaring is geen vereiste, echter interesse op het gebied van duurzaamheid is wel een pre.

Geïnteresseerd?
Wil je samen met een fantastische club mensen het leukste feest van het jaar organiseren? Stuur dan je motivatie met CV naar jurgen@bredabarst.nl. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jurgen Blommaert (06-11864851).