Breda Barst 2017

Algemeen

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. Dotan, Jet Rebell, Therapy?, Hardwell, Racoon, The Boxer Rebellion, Blaudzun, Dio, The Kik, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger en nog veel meer artiesten passeerden de afgelopen 20 jaar de revue.

Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Het festival streeft naar een ecologisch verantwoord festival. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de muziek of de gezelligheid naar dit altijd sfeervolle, gratis toegankelijke festival komt.

Festivalregels

Om Breda Barst gezellig te houden, hebben we een paar simpele huisregels.

•  We schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar.
•  Het is niet toegestaan glas of eigen drank mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang kun je daarom gevraagd worden de inhoud van je jaszakken of tas te laten zien.
•  Auto's en fietsen zijn niet in het park toegestaan. Er is een bewaakte fietsenstalling bij de ingang aan de stationszijde.
•  Het is niet toegestaan drank of andere zaken op het terrein te verkopen zonder toestemming van de organisatie.
•  Spiegelreflexcamera's zijn niet toegestaan zonder persaccreditatie.
•  Handel in drugs is verboden.
•  Gevaarlijke voorwerpen, zoals wapens of daarop lijkende voorwerpen zijn op het terrein niet toegestaan.
•  Bij de ingang kan gevisiteerd worden.
•  Bij het betreden van het festivalterrein geef je ons automatisch toestemming om gemaakte foto- en videobeelden te gebruiken voor promotionele doeleinden.
•  Consumptiebonnen zijn niet terug inwisselbaar voor geld.
•  Bezoekers dienen aanwijzingen van het personeel op te volgen.
•  Hou het park netjes: voor jezelf, de andere bezoekers, de konijnen en de kippen.

Op naleving van deze regels wordt toegezien!

I Love my ears
Wees zuinig op je oren! Bij muziek boven de 87dB is het slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je niet geheel onbelangrijk je gehoor. Nog niet in het bezit van een paar kwalitatieve gehoorbeschermers? Tijdens Breda Barst zijn PartyPlug oordoppen en voor de kinderen super hippe Muffy oorkappen van Alpine verkrijgbaar bij de infobalie. Deze zitten super comfortabel en zijn herbruikbaar, dus beschermen je oren niet alleen tijdens Breda Barst. Love your ears en draag die doppen!

Routebeschrijving

Routebeschrijving
Het Valkenberg park ligt midden in de stad, tussen het station en het historische centrum van Breda. Ga je met de trein? Na 500 meter sta je al in het park. 

Op de fiets?
Voor diegenen die met de fiets naar Breda Barst komen: zet je fiets in de fietsenstalling. Bij de ingang aan de Sophiastraat (Stationszijde) staat een bewaakte fietsenstalling. Ook op het kasteelplein kun je je fiets kwijt. Deze stalling is echter onbewaakt. Fietsen die op andere plaatsen staan, kunnen worden verwijderd als zij de doorgang belemmeren.

Kom je van buiten Breda?
Ons advies: bespaar jezelf het zoeken naar een vrije parkeerplaats en neem de bus of de trein! En ja, je bent in bijna alle gevallen sneller. Het Valkenberg park ligt op nog geen 500 meter van het NS-station Breda. Wil je overnachten in Breda? Bekijk hier de hotelarrangementen van VVV Breda. 

Kom je toch met de auto?
Het dichtstbij zijn de parkeerplaatsen Beijerd-Vlaszak, het Chassé-veld en het Mols Terrein. Ook kun je terecht op de P&R bij het NS-Station en in de volgende parkeergarages: Het Turfschip, Chasséparking, Parkeergarage De Barones, Parkeergarage Concordiastraat en Parkeergarage De Prins. Alle parkeergarages zijn aangegeven vanaf de invalswegen naar Breda. Let ook op het parkeerverwijssysteem, waarop staat aangegeven of er een parkeergarage volzet is. Klik hier voor de adressen van de parkeergarages.

Sponsoring

Breda Barst kan zonder de hulp van sponsoren en samenwerking met partners geen festival organiseren. Om het festival voor iedereen gratis toegankelijk te houden en het culturele programma op hoog niveau te handhaven, zoekt Breda Barst sponsoren en partners. Organisaties, bedrijven of personen die zich aan het festival willen verbinden en daarvoor financieel of materieel een bijdrage willen leveren, kunnen contact met ons opnemen. Samen zoeken we graag naar de beste optie. Meer informatie over sponsormogelijkheden en onze huidige sponsoren en partners is te vinden achter deze link.

Onze sponsoren, partners en mediapartners vind je hier!

 

Plattegrond