mei 3, 2017 Publiciteit Breda Barst

Eerste namen bevestigd

DOOL, CUT_, Sass Jordan, Tamino en meer op Breda Barst

De eerste namen zijn bevestigd. DOOL, CUT_, Tamino, Orange Skyline, Sass Jordan, Donnerwetter, Antimatter, Storksky, Whispering Sons en Revölvo spelen op zaterdag 16 en zondag 17 september in het Valkenberg park.

De darkrockband DOOL met frontvrouw Ryanne van Dorst zal met hun mix van donkere rock, gothic pop, zwaarmoedige psychedelica en metal zeker gaan verrassen. Het elektronische duo CUT_ is sinds het succes van hun cover van Stromae’s Papaoutai in een stroomversnelling beland. De Antwerpenaar Tamino wist tijdens ‘Ik Zie U Graag’ de grote zaal van Mezz volledig stil te krijgen met zijn fenomenale stem en melancholische muziek. De Groningse band Orange Skyline stond al op diverse grote festivals en in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome, nog voor het verschijnen van hun debuutalbum ‘Things That I Hide’.

De Canadese Sass Jordan werd bekroond tot Billboard’s Best Female Rock Vocalist en is van alle markten thuis. De muziek van Donnerwetter kun je omschrijven als psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk, maar eigenlijk moet je ze live zien om te snappen wat we bedoelen. Antimatter weet te overtuigen met een mix van singer/songwriter, rock, gothic, folk en new wave. Met lage catchy gitaarlijnen, stuwende drums en falsetto vocalen weet Stroksky een volwassen sound te vormen.

De Belgische postpunkband Whispering Sons heeft al flink naam gemaakt bij onze Zuiderburen met hun donkere en meeslepende muziek. Revölvo is snoeihard en recht voor zijn raap en wist met hun eerste twee albums al te overtuigen.