mei 17, 2017 Publiciteit Breda Barst

Deze bands breken de Spaanse Kraag af!

De bands die op 16 en 17 september in De Spaanse Kraag spelen zijn bekend. In de rode tent staat altijd een mooie mix van regionaal talent en bands die landelijk al wat verder zijn. Ook dit jaar komen liefhebbers van harde gitaren er weer aan hun trekken. De zaterdag is traditioneel gezien voor de genres punk en hardcore, op zondag hoor je rauwe rock.

Uiteraard is er op zondagochtend ook weer een nieuwe editie van Quiz’m, maar deze bands zullen de tent weer ouderwets afbreken: Brutus (B), Kapitan Korsakov (B), Cocaine Piss (B), VVOVNDS (B), NEED, Mary Fields, Camp High Gain, The Guru Guru, Screw Houston en Code of Conduct.

Het Belgische trio Brutus bedenkt een ondefinieerbare rapsodie van postmetal, math rock, punk. Kapitan Korsakov, met leden van Raketkanon, zorgt voor een heerlijk potje compromisloze noiserock met catchy melodieën. Bij de female fronted Belgische punkband Cocaine Piss zorg je het best dat je op tijd in de Spaanse Kraag bent, want na een kwartier kan het zomaar voorbij zijn. VVOVNDS is alle leden van Converge, Lightning Bolt, Ice Age, Uniform en Some Girls in een dronken bargevecht. De leden van NEED herken je wellicht uit bands als Brat Pack, Aux Raus, Local Spastics, Union Town en No Turning Back. Mary Fields laat met hun mix van mathcore, manische zang en jazzinvloeden een klein Tsjernobyl achter. De eclectische punkrock-formatie Camp High Gain geeft met hun snoeiharde gitaren alles op het podium. The Guru Guru haalt hun dope bij dezelfde dealer als Metz, Pere Ubu. Deerhoof, The Jesus Lizard en Melt-Banana. Screw Houston is punkrock met een rauwe rand en klinkt als een mix van Foo Fighters, Hot Water Music, Make Do And Mend en The Menzingers. Bij Code of Conduct komen alle kantoorcliches tot leven in een energieke punkrock act met vleugjes van andere genres.